Archives

Ghisu Vermentino Di Gallura DOCG

Vermentino Ghisu ma dość jasny słomkowy kolor, różnorodne aromaty od pachnących ziół po białe owoce, przechodzące w kierunku kwiatów akacji i zamykające się charakterystycznym mineralnym akcentem. Zdecydowane i żywe ciało, pełna świeżość, która jest głównym bohaterem długiego cytrusowego finiszu.

Su Puddu Vermentino Di Sardegna DOC

Vermentino Su Puddu to wino o słomkowym kolorze. Aromat jest pełen dojrzałych brzoskwiń, słodkich bananów i owoców tropikalnych, z nutą ziół w tle. Smak owocowy, świeży z wyważoną kwasowością i delikatną, przyjemną ziołową nutą na zakończenie.

Avicella Alvarinho

Avicella Alvarinho to pełne, subtelnie pachnące białe wino o złożonych, ale delikatnych aromatach brzoskwini, cytryny, marakuji, liczi, skórki pomarańczowej, jaśminu, kwiatów pomarańczy i melisy. Wino, które wyśmienicie smakuje świeże, ale również posiada potencjał starzenia przez dziesięć lat lub dłużej.

Manelam Cava Brut DO

Cava Manelam Brut ma blado słomkowy kolor. W nosie wyraźnie wyczuwalne aromaty świeżych owoców takich jak jabłka i brzoskwinie z subtelnymi nutami brioszki. Na podniebieniu świeża, umiarkowanie wytrawna cava o przyjemnej kwasowości.

Manelam Cava Brut Nature DO

Cava Manelam Brut Nature ma blado słomkowy kolor. Nos zachwycają aromaty świeżych owoców jabłka i brzoskwini z subtelnymi nutami brioszki. Na podniebieniu świeża, wytrawna cava o przyjemnej kwasowości z delikatnymi bąbelkami.

Manelam Cava Brut Reserva DO

Cava Manelan Brut Reserva ma bladożółty kolor. W kieliszku wyczuwalne aromaty owoców takich jak zielone jabłka z delikatną nutą świeżej brioszki. To efekt długiego leżakowania wina na osadzie. Na podniebieniu świeża cava o łagodnym początku z przyjemną kwasowością.

Manelam Cava Brut Nature Reserva DO

Cava Manelam Brut Nature Reserva ma blado słomkowy kolor. Nos zachwycają aromaty świeżych owoców i delikatne nuty pachnącej brioszki. To efekt długiego dojrzewania wina na osadzie. Na podniebieniu świeża, wytrawna cava o przyjemnej kwasowości.

Avicella Arinto

Avicella Arinto to przykład wina prezentującego wszystkie klasyczne cechy tej iberyjskiej odmiany. Ma słomkowo żółtą barwę, delikatne aromaty tropikalnych owoców takich jak mango i marakuja, bogaty smak i przyjemną, dobrze zbilansowaną kwasowość.

Avicella Colheita Selecionada

Wizualnie Avicella Colheita Selecionada ma słomkowy kolor, jest jasne i żywe. W nosie Alvarinho i Loureiro wnoszą potężne kwiatowe aromaty akacji, lipy i jaśminu, a Trajadura – aromat owoców pestkowych i gruszki. Na podniebieniu wino jest świeże, pełne, o genialnym i długim finiszu. Podczas gdy Alvarinho i Loureiro wnoszą do wina mocną kwasowość, niższa kwasowość Trajadury daje gładkie i eleganckie białe wino.

Bairrinho Vinho Verde

Vinho Verde Bairrinho to wino o jasno złotym kolorze, aromatach gruszki i cytrusów z nutami przypraw. Na podniebieniu, wytrawne, młodzieńcze, cytrusowe, aromatyczne wino z nutą ziół, ściętej trawy i skórki cytryny. Dość wysoka kwasowość dodaje temu winu charakteru i świeżości.

Champagne de L’Abbatiale

Champagne de L’Abbiatiale ma żółto złoty kolor z nutami bursztynowymi. Delikatne, ciągłe bąbelki są nośnikiem subtelnych aromatów suszonych owoców i miodu. To szamapan z doskonałym potencjałem , zrównoważony, z przyjemną, ożywczą kwasowością.

Pfaffmann Gelber Muskateller Bischofskreuz

Gelber Muskateller ma intensywne aromaty jaśminu, pomarańczy, miodu pszczelego przyprawione są elegancką nutą gałki muszkatołowej. Ten, kto miał przyjemność zasmakować słodko-owocowej świeżości tego wina, wie dlaczego Muskat królował w kieliszkach wielkich cesarzy od ponad tysiąca lat.

Cava Giró del Gorner Brut

Cava Giro del Gorner Brut ma słomkowy żółty kolor z jasnymi refleksami i drobnymi, trwałymi bąbelkami. Nos urzekają delikatne aromaty dojrzałych owoców takich jak jabłko, gruszka, brzoskwinia czy morele ozdobione nutami cytrusów i kwiatów. W ustach przyjemny owocowy smak z orzeźwiąjcą kwasowością.

Alturis Ribolla Gialla

Ribolla Gialla Alturis po fermentacji dojrzewa na osadzie w tankach cementowych wyłożonych szklaną powłoką. W efekcie uzyskujemy wino o jasno żółtej barwie z zielonymi refleksami. Nos zachwyca mocno owocowy aromat brzoskwiń, jabłka i cytryny z nutami kwiatów akacji.

Alturis Grovis

Grovis Alturis ma jasno żółty kolor z zielonymi refleksami, trwałe bąbelki z drobnym i ciągłym „perlage”. W nosie owocowa esencja z delikatnymi nutami białych kwiatów, głogu i zielonego jabłka. Smak pełny, owocowy z nutami cytrusowymi i słonym, intrygującym zakończeniem.

Alturis White Mul

Po połączeniu wina białego iczerwonego, tradycyjny WHITE MUL dojrzewa w butelce i w efekcie wita nas wino o jasno bursztynowym kolorze, delikatnym aromacie z kuszącymi nutami wanilii i dojrzałych owoców. Na podniebieniu konkretne i mocno owocowe, intrygujące i złożone z odpowiednią kwasowością, która sprawia, że jest to wyjątkowe wino.

Prosecco Superiore Brut DOCG

Prosecco Superiore Brut Sanfeletto to punkt odniesienia dla świata Prosecco. Doceniane przez profesjonalistów, koneserów i klientów za wyjątkowo aksamitne bąbelki o apetycznym aromacie zielonych jabłek i skórki chlebowej.

Czy masz ukończone 18 lat?

Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.

Tak Nie

Ciasteczka

Ten serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.