Archives

El Tio del Carro Monastrell

El Tio Del Carro ma głęboki, wiśniowy kolor z rudawą obwódką. Nos zachwycają intensywne aromaty owoców leśnych z nutami czekolady i lukrecji. Na podniebieniu intensywnie owocowe, gęste, zdżemowane z lekkim odczuciem słodyczy na początku i waniliowym zakończeniem.

Pinot Grigio IGP

Pinot Grigio Goretti ma jasny słomkowy z delikatnymi zielonkawymi refleksami. W nosie intensywny aromat owocowy ananasa, banana, żółtej brzoskwini i gruszki. Wszystko ozdobione nutami białych kwiatów. W ustach owocowa bomba z idealnie zaznaczoną kwasowością i dość długim posmakiem.

Ylirum Crianza

Ylirum jest winem o intensywnym wiśniowym kolorze. W nosie dominują aromaty czerwonych i leśnych owoców (truskawka, malina, jeżyny). Po napowietrzeniu pojawiają się aromaty lukrecji, z pikantnymi nutami w tle. W ustach miękkie, intensywnie owocowe oferujące harmonijny balans między dojrzałymi owocami a aromatami pochodzącymi z dojrzewania w beczce – pikantnymi i waniliowymi.

Avicella PET-NAT

Pét-nat to skrót od pétillant-naturel („naturalne musowanie”), określający wina powstałe tzw. metodą pradawną. Oznacza to, że nie ma tu drugiej fermentacji, a wino jest butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez dodawania drożdży czy cukru i bez usuwania osadu drożdżowego. Efektem tych zabiegów jest wino musujące o mętnej barwie, ze sporą ilością osadu na dnie, najczęściej zamykane zwykłym kapslem.

Gaurasi Falerno Del Massico Rosso DOC

Gaurasi to uwodzicielskie i eleganckie wino o złożonym zapachu czerwonych owoców, czarnej wiśni i śliwki. Ma mocną strukturę z miękkimi i delikatnymi taninami. Posmak jest trwały z nutami mineralnymi, balsamicznymi i korzennymi.

Alturis Grovis

Grovis Alturis ma jasno żółty kolor z zielonymi refleksami, trwałe bąbelki z drobnym i ciągłym „perlage”. W nosie owocowa esencja z delikatnymi nutami białych kwiatów, głogu i zielonego jabłka. Smak pełny, owocowy z nutami cytrusowymi i słonym, intrygującym zakończeniem.

Prosecco DOC Treviso Extra Dry

Prosecco Extra Dry to idealna kombinacja świeżej kwasowości i przyjemnej słodyczy. Armaty kwiatowe przeplatają się z owocowymi nutami jabłka, cytryny i brzoskwini. Wszystko wykończone eleganckimi bąbelkami.

Fabula Falerno Del Malssico Bianco DOC

Fabula to eleganckie wino o jasno słomkowym kolorze z winogron rosnących na stoku wulkanu Roccamonfina. Intensywne aromaty kwiatowe przeplatają się z nutami brzoskwini, cytryny i migdałów. Wulkaniczna mineralność i długi posmak dodają winu charakteru.

Falanghina Vandemmia Tardiva IGT

Falanghina Vandemmia Tardiva powstaje z winogron zbieranych na koniec października, pochodzących ze stoków wulkanu Roccamonfina. Wino o jasno żółtym kolorze, aromatach kwiatowych z nutami ziołowymi i migdałowymi. Późny zbiór zapewnia intensywność i odczucie słodyczy.

Lo Virol White

W nosie pojawiają się aromaty owoców pestkowych takich jak brzoskwinia czy morela, owoce tropikalne (dojrzały ananas) i nuty roślinne. Na podniebieniu okrągłe, świeże wino z przyjemnym, dość długim owocowym posmakiem.

Devinis Primitivo Salento IGT

Sam szczep jest wizytówką regionu dobrze znaną w Polsce. W kieliszku wita nas rubinowy kolor z purpurowymi refleksami i intensywnym aromatem owoców takich jak suszone śliwki, jeżyny i czarne jagody. Na podniebieniu aksamitne z delikatną słodyczą na początku, solidnym „ciałem” i pikantnym pieprzem na zakończenie.

Pfaffmann Riesling Herrenberg

Fermentacja tego wina odbywa się w stalowych tankach, w temperaturze około 15C przez kilka tygodni. Dzięki temu wino ma dynamiczny charakter i odpowiednio zbilansowany smak o świeżym owocowym aromacie.

Czy masz ukończone 18 lat?

Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.

Tak Nie

Ciasteczka

Ten serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.