Pfaffmann Riesling Herrenberg
- by Ewa Kuźwa in
Fermentacja tego wina odbywa się w stalowych tankach, w temperaturze około 15C przez kilka tygodni. Dzięki temu wino ma dynamiczny charakter i odpowiednio zbilansowany smak o świeżym owocowym aromacie.
Fermentacja tego wina odbywa się w stalowych tankach, w temperaturze około 15C przez kilka tygodni. Dzięki temu wino ma dynamiczny charakter i odpowiednio zbilansowany smak o świeżym owocowym aromacie.
Miękkie, jednocześnie świeże wino. W nosie aromaty wiśni, oraz innych ciemnych owoców w dżemowym wydaniu. Usta wzbogacone bitumicznymi nutami.
Aparycją przypomina Vinho Verde. Delikatny słomkowy kolor z zielonkawo-srebrzystymi refleksami. Nuty słodkie typowe dla szczepu Muscat – dużo kwiatów i owoców egzotycznych.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.
Recent Comments