W nosie i ustach typowe Sangiovese z dominantą ciemnych owoców i dojrzałych wiśni. Wszystko uzupełnione lekko dymnym, ziemistym posmakiem. Potężne ciało i długi finisz. Wymaga dekantacji.
Sangiovese
Umbria
La Carraia
Sangiovese produkowane wyłącznie w latach, w których najlepiej wyraża swoje walory. Po długiej maceracji na skórkach wino rozpoczyna długie dojrzewanie, czekając na osiągnięcie jakości niezbędnej do pochwalenia się przydomkiem „edycji limitowanej”. 36 miesięcy dojrzewa w dębowej beczce i jest idealnym towarzystwem do grillowanego mięsa, dziczyzny, steka.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.