Cava Manelan Brut Reserva ma bladożółty kolor. W kieliszku wyczuwalne aromaty owoców takich jak zielone jabłka z delikatną nutą świeżej brioszki. To efekt długiego leżakowania wina na osadzie. Na podniebieniu świeża cava o łagodnym początku z przyjemną kwasowością.
42% Macabeo, Xarel-lo 16%, Chardonnay 37%, Pinot Noir 5%
Katalonia
Raventos
Cava Manelam Brut Reserva produkowana metodą szampańską, przez minimum 18 miesięcy dojrzewa na osadzie. Delikatne bąbelki i owocowość powodują, że jest to idealna propozycja na aperitif bądź w towarzystwie ryb, sushi, owoców morza lub białego mięsa.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.