Cava Manelam Brut ma blado słomkowy kolor. W nosie wyraźnie wyczuwalne aromaty świeżych owoców takich jak jabłka i brzoskwinie z subtelnymi nutami brioszki. Na podniebieniu świeża, umiarkowanie wytrawna cava o przyjemnej kwasowości.
45% Macabeo, Xarel-lo 30%, Chardonnay 5%, Parellada 20%
Katalonia
Raventos
Cava Manelam Brut produkowana metodą szampańską, przez minimum 9 miesięcy dojrzewa na osadzie. Delikatne bąbelki i owocowość powodują, że jest to idealna propozycja na aperitif bądź w towarzystwie ryb, sushi, owoców morza lub białego mięsa.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.