Fobiano ma piękny burgundowy kolor. Oferuje złożone i harmonijne doznania, charakteryzujące się nutami porzeczek oraz gamą przypraw i zapachów balsamicznych. Smak to soczyste porzeczki i jeżyny. Wyraźnie wyczuwalne aromaty i smaki pochodzące z dojrzewania w drewnianej beczce. Potężne ciało i długi finisz.
Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 30%
Umbria
La Carraia
Fobiano powstaje z winogron rosnących na parceli z doskonałym nasłonecznieniem i podłożem wulkanicznym. Dojrzewa 18 miesięcy we francuskich, dębowych beczkach i będzie doskonałą parą z wołowiną, jagnięciną, dziczyzną, daniami z czarną truflą. Wymaga dekantacji.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.