Falanghina Vandemmia Tardiva powstaje z winogron zbieranych na koniec października, pochodzących ze stoków wulkanu Roccamonfina. Wino o jasno żółtym kolorze, aromatach kwiatowych z nutami ziołowymi i migdałowymi. Późny zbiór zapewnia intensywność i odczucie słodyczy.
Falanghina
Kampania
Fattoria Pagano
Winogrona do produkcji Falanghiny Vandemmia Tardiva zbierane są na koniec października. Oznacza to mocno dojrzałe grona o dużej zawartości cukru. To delikatnie wytrawne wino, pełne w smaku będzie doskonałym towarzystwem do ryb, owoców morza, białego mięsa, dań wegetariańskich. Rekomendowana temperatura serwowania:7-12 C.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.