Ribolla Gialla Alturis po fermentacji dojrzewa na osadzie w tankach cementowych wyłożonych szklaną powłoką. W efekcie uzyskujemy wino o jasno żółtej barwie z zielonymi refleksami. Nos zachwyca mocno owocowy aromat brzoskwiń, jabłka i cytryny z nutami kwiatów akacji.
Ribolla Gialla
Friuli
Alturis
Średnią kwasowość w ustach idealnie równoważy odrobina cukru resztkowego. Alturis Ribolla Gialla to wino, które z pewnością można zaserwować jako aperitif lub w towarzystwie grillowanych ryb, homara, warzywnego risotto.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.