Lagar de Costa Albarino Natural
- by Ewa Kuźwa in
Aromaty ziołowe, z nutami cytrusów, mandarynki, grejpfruta, owoców pestkowych takich jak morela. W ustach smak mocniejszy z nutami brzoskwiniowymi i dobrze zaznaczoną kwasowością.
Aromaty ziołowe, z nutami cytrusów, mandarynki, grejpfruta, owoców pestkowych takich jak morela. W ustach smak mocniejszy z nutami brzoskwiniowymi i dobrze zaznaczoną kwasowością.
Intensywne aromaty ziołowe, z nutami cytrusów, mandarynki, grejpfruta, białych kwiatów, owoców pestkowych takich jak morela i mineralnym zakończeniem. W ustach bardzo świeże z dobrze zaznaczoną kwasowością, bogactwem owoców i leciutko słonawym zakończeniem, które zapewnia bliskość morza.
Mocne i intensywne aromaty owoców leśnych i czerwonej porzeczki wraz z korzennymi nutami ozdobionymi niuansami waniliowymi pochodzącymi z procesu dojrzewania w dębie. Na podniebieniu zbalansowany smak dojrzałych, czerwonych owoców z lekko dymnym, drzewnym posmakiem.
Intensywne owocowe smaki i aromaty, takie jak słodka truskawka, malina i wiśnia, nuty balsamiczne z odrobiną karmelu i przypraw. W ustach owoce z niuansami kwiatowymi. Zrównoważone z delikatnymi, słodkimi taninami, lekką kwasowością i subtelnie anyżkowym zakończeniem.
Menguante Garnacha Blanca ma blado żółty kolor. Aromat owocowy zielonego jabłka, skórki limonki, mango z wyraźnymi nutami mineralnymi i ziołowymi. W smaku pełne owocowo- ziołowe wino z lekko pikantnym zakończeniem.
Menguante Garnacha Rose ma blado różowy kolor. Aromat soczystych owoców wiśni z nutami kwiatowymi i odrobiną mineralności. Intensywny smak owocowy z delikatną słodyczą w tle.
Aromat słodkich czerwonych owoców, takich jak maliny i granat. Na podniebieniu przyjemna, świeża, owocowa cava z delikatnymi bąbelkami. Z biegiem czasu, kiedy naturalne bąbelki miękną smak nabiera głębi, która jest odbiciem dojrzewania.
Habla No 25 to wino o głębokim rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. Charakteryzuje się złożonym aromatem śliwki, leśnych owoców, dojrzałego banana i słodkich fig. Cudowne, subtelne nuty lukrecji i przypraw takich jak tymianek i goździk, ale także skóry. Na podniebieniu urzekają soczyste, dojrzałe, ciemne owoce, eleganckie, wykończone słodkimi taninami z długim, orzeźwiającym finiszem.
Habla No 24 to wino o głębokim rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. Charakteryzuje się złożonym aromatem z nutami drzewa cedrowego na tle czarnych owoców takich jak jeżyna. W miarę napowietrzenia ewoluuje w stronę aromatów kwiatowych i przypraw takich jak tymianek. Na podniebieniu początek ze słodkimi doznaniami lukrecji, rozwijający się w elegancki, pełny świeżości, głęboki smak ciemnych owoców, który wydaje się nie blaknąć.
Ma głęboki, rubinowy kolor. Intensywny profil aromatyczny jagód leśnych, ujmująca mineralność i ziemistość z dębowymi nutami starzenia w beczce. W ustach intensywne i aksamitne z gładkimi taninami, elegancko wyważone, z długim posmakiem.
Aba Solleira ma głęboki, rubinowy kolor. Intensywny profil aromatyczny z czerwonymi owocami w roli głównej i ciemniejszymi takimi jak jeżyna, wyraźną mineralnością i delikatną ziemistością. W ustach świeże, o średnim ciele , z gładkimi taninami i długim eleganckim finiszem.
El Tio Del Carro ma głęboki, wiśniowy kolor z rudawą obwódką. Nos zachwycają intensywne aromaty owoców leśnych z nutami czekolady i lukrecji. Na podniebieniu intensywnie owocowe, gęste, zdżemowane z lekkim odczuciem słodyczy na początku i waniliowym zakończeniem.
Sauvignon Blanc Granadilla ma słomkowożółty kolor z jasnozielonymi refleksami. Charakteryzuje się intensywnymi aromatami egzotycznych owoców (marakuja, liczi). Na podniebieniu przyjazne i świeże, z owocami egzotycznymi przyprawionymi ziołami.
Verdejo Granadilla ma słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Bardzo intensywny aromat cytrusowy z nutami korzennymi i balsamicznymi. Świeże, owocowe wino dające wrażenie kremowości o dość długim posmaku.
Po nadtlenieniu nos urzeka bogaty aromat z wyraźnymi nutami dojrzałej czerwonej jagody i śliwki z akcentami balsamicznymi i pikantnymi. Zrównoważone z aksamitnymi taninami ułożonymi w procesie dojrzewania w dębowych beczkach.
W nosie aromaty czerwonych owoców, a szczególnie wiśniowe z pikantnymi niuansami. W ustach pełne, owocowe z aksamitnymi taninami.
Intensywnie aromatyczne z dominantą dojrzałych czerwonych owoców takich jak truskawka i porzeczki i nutami lukrecji. W ustach na początku delikatna słodycz i pełny smak owocowy z delikatnymi taninami i niezbyt wysoką kwasowością.
Abadal Picapoll charakteryzuje się dużą złożonością aromatyczną z wyraźnymi nutami białych owoców i owoców pestkowych (brzoskwinia i morela) oraz charakterystycznymi dla tej odmiany cytrusami. Dodatkowo wyczuwalne są wyraźne ziołowe nuty, takie jak anyż, koper włoski i biała mięta, które dodają winu świeżości.
W nosie festiwal intensywnych aromatów runa leśnego (jaśminu, lawendy) z nutami kwiatowymi, cytrusowymi i owocami tropikalnymi. Świeże, trwałe i uwodzicielskie wino, które będzie doskonałą propozycją na aperitif.
W nosie intensywne aromaty białych owoców – jabłka i gruszki – oraz nuty kwiatowe z pikantnymi nutami. W ustach miękkie, aromatyczne z delikatnym odczuciem słodyczy, z żywą kwasowością i trwałym posmakiem.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.
Recent Comments