El Terrat
- by Ewa Kuźwa in
Słomkowo – żółta barwa z zieloną obwódką. Aromat białych kwiatów takich jak jaśmin oraz dojrzałej gruszki. Smak owocowy, idealnie zbilansowana kwasowość.
Elegancki aromat owoców i kwiatów połączony z mineralnością. Wyczuwalny jaśmin, jabłka i dojrzałe owoce tropikalne. Wino delikatne o wyraźnym aromacie, doskonałe do ryb i lekkich dań warzywnych.
Jasny, żywy, słomkowy kolor. Intensywny i elegancki, wręcz ”nowo-światowy” aromat, typowy dla szczepu. Nuty agrestu, trawy, szałwii z egzotyczno owocowym tłem.
Jasny słomkowy kolor z zielonymi refleksami. Typowe zapach dla szczepu Ggewurztraminer, nuty liczi, płatków róż i marakui. Miękki aksamitny smak z eleganckim aromatycznym wykończeniem.
Intensywny słomkowy kolor. Bogaty i złożony bukiet z nutami owoców tropikalnych, cytrusowych, jabłek i z zapachem siana, typowe aromaty dla szczepu.
Jasny słomkowy kolor z zielonymi refleksami. Wyjątkowo bogaty nos, intensywny acz dobrze wyważony. Nuty kwiatowe mieszają się z aromatami owoców – soczystych jabłek i różowego grejpfruta.
Lekko musujące wino w stylu włoskiego Prosecco. Owocowy aromat owoców cytrusowych, jabłek i cukier resztkowy oferują wyśmienity aperitif w upalne dni. Podawać dobrze schłodzone.
To Chardonnay jest młodym, świeżym winem o umiarkowanej kwasowości. Wyczuwalne w nim aromaty to miód spadziowy, owoce cytrusowe i kwiaty.
Wino o wyraźnej kwasowości, zapachu kwiatów i melona. Połączenie świeżości i pełna, kremowe struktura sprawiają, że komponuje się zarówno z wieprzowiną jak i daniami z makaronów czy serem z konfiturą figową.
Fermentacja tego wina odbywa się w stalowych tankach, w temperaturze około 15C przez kilka tygodni. Dzięki temu wino ma dynamiczny charakter i odpowiednio zbilansowany smak o świeżym owocowym aromacie.
To wino z regionu Silberberg jest doskonałym przykładem bogatego, pełnego i świeżego aromatu szczepu Riesling. Ma żółtawo – zielonkawy kolor, typową kwasowość winogron i bogactwo aromatów od cytrusów po zielone jabłko.
Bardzo aromatyczne wino o zapachu róży, fiołków i pomarańczy. Mała kwasowość wina oraz jego słodko – ostra nuta sprawia, że jest to wino idealne do pieczonej kaczki, gęsi lub sera pleśniowego.
Aparycją przypomina Vinho Verde. Delikatny słomkowy kolor z zielonkawo-srebrzystymi refleksami. Nuty słodkie typowe dla szczepu Muscat – dużo kwiatów i owoców egzotycznych.
Białe półwytrawne wino gronowe o łagodnych aromatach owocowych. Wino harmonijnie łączy naturalną słodycz i kwasowość. W smaku zrównoważone, zaskakuje świeżością.
Białe półsłodkie wino gronowe o delikatnym aromacie melona i pigwy. W smaku świeże i harmonijne.
Ten pełen wyjątkowej słodyczy Riesling ma żółtą barwę i jest esencją dojrzałych winogron. Aromat moreli i pigwy rozwija się w nuty miodu i białej czekolady.
Świeże, owocowe wino z wyraźną nutą owoców tropikalnych o zrównoważonej kwasowości.
Wino o pięknej jasno żółtej barwie i aromacie owoców tropikalnych. Świeże, mineralne, z doskonale zbilansowaną kwasowością.
Słomkowy kolor. W dominującym owocowym charakterze doszukać możemy się cytrusów, melona, oraz jabłek Granny Smith. Mineralny finisz.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.
Recent Comments