Rioja, Hiszpania
W 1991 roku rodzina Miguela Blanco zdecydowała, by z owoców uprawianych od ponad wieku robić wino, pełne pasji i rodzinnego charakteru. 22 hektary plantacji w 32 kawałkach, położonej pomiędzy Banos de Ebro i Abalos sprawiły, że winnica jest jedną z najmniejszych i najtroskliwiej doglądanych. Różnice klimatyczne jak i rodzaj ziemi na poszczególnych polach uprawy winorośli pozwalają na stworzenie win o różnorodnym charakterze i bogactwie smaków. Winogrona zbierane są wyłącznie ręcznie. Wina Artuke i Pies Negros Rioja powstają z mieszanki winogron uprawianych na różnych kawałkach ziemi, Finca de Los Locos i K4 to wina z jednorodnych parcel. Wina tworzone z pasją, mocno zakorzenione w swoim regionie, a jednocześnie posiadające niepowtarzalny charakter.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak Nie