Wino charakteryzuje głęboka czerwień z granatowymi refleksami. Intensywne owocowo – kwiatowe aromaty. Na podniebieniu kwiatowe i owocowe nuty suszonych róż, fiołków, malin, jeżyn, cytrusów i migdałów. Z czasem pojawiają się pikantne nuty cynamonu, gałki muszkatołowej czy tytoniu. Z biegiem lat wino staje się bardziej ziemiste, ukazując nuty suchych liści, żywicy, kory i jagód, z balsamicznym posmakiem. Finisz jest długi i lekko pikantny, a taniny aksamitne i dobrze wkomponowane w strukturę.
Nebbiolo
Piemont
Povero
Tumlin Roero powstaje z winogron Nebbiolo z najstarszej, ekologicznej parceli rodziny Povero. Pierwsze wzmianki o Nebbiolo Roero pochodzą z 1303 roku. Wino dojrzewa 24 miesiące w dębowych beczkach. Bogate, o fantastycznej strukturze sprawdzi się w towarzystwie pieczonych mięs, dziczyzny, dojrzałych serów.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.