Sangiovese które charakteryzuje żywa świeżość, z nutami śliwki, czerwonej róży i jeżyny przyprawione białym pieprzem. Lekkie dojrzewanie w dębowych beczkach pozostawia w winie sporo garbników i wyczuwalną kwasowość.
Sangiovese
Umbria
La Carraia
Sangiovese przez 4 miesiące dojrzewa w dębowych beczkach zachowując swoją świeżość i dość wysoki poziom kwasowości. To szczep stworzony do picia w towarzystwie jedzenia, więc warto go sparować z grillowanym mięsem lub makaronami z sosem mięsnym.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.