Fermentacja w niskiej temperaturze pozwala zachować osobliwy, pierwotny aromat winogron. Wino soczyste, owocowe z dobrą kwasowością i przyjemną nienachalną słodyczą. W smaku tego pełnego, aksamitnego wina przebijają konfiturowe czerwone owoce oraz mieszanka korzennych przypraw i gorzkiej czekolady. Zrównoważone taniny w tle dodają mu charakteru.
Saperavi
Kakheti
Kakheti Co.
Czerwone półsłodkie wino gruzińskie, wytwarzane z prastarej odmiany winogron Saperavi z późnego zbioru, pochodzących z apelacji Kindzmarauli, region Kakheti. Wino świetne do deserów, ze względu na silną strukturę polecane także do baraniny i pieczonych mięs. Optymalna temperatura serwowania: 16-18 °C.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.