Lekkie, okrągłe wino mimo dobrze wyczuwalnych tanin posiada zharmonizowany świeży smak. W nosie porzeczka i wiśnia, w ustach delikatnie stonowane cechy Saperavi ze śliwką i dymem.
Saperavi
Kakheti
Kakheti Co.
Czerwone półwytrawne wino gruzińskie wytwarzane z odmiany winogron Saperavi uprawianych w dolinie Alazani, region Kakheti. Polecane do wieprzowiny, gęsiny i pieczonej kaczki oraz miękkich serów. Optymalna temperatura serwowania: 14-16 °C.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.