1902 Mas Doix jest fermentowane w zbiorniku, a potem dojrzewa w beczkach z nowego Francuskiego dębu. Ciemnofioletowy, nieprzezroczysty kolor i niezwykłe nuty borówki, płynnych fiołków, śliwek, mięty i grafitu, to piękne wino ma jasną, soczystą kwasowość, wspaniałe owoce, delikatne garbniki i świetne, świetne wykończenie. Skończyłem notatkę na ten temat z „Awesome Wine!” Tasting Note – Vinologue – Miquel Hudin
110 years Old Carignan 100%
Priorat, Hiszpania
Mas Doix
Wino produkowane z selekcjonowanych winogron z najstarszych winorośli z 1902 roku. Roczna produkcja tego wyjątkowego wina to 850 numerowanych butelek. Starzone 16 miesięcy w dębowych beczkach jest kwintesencją Prioratu. Idealnie pasuje do dziczyzny, wołowiny czy jagnięciny.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.