Archives

Gilea Bianco Inzolia/Chardonnay IGT Sicily

Organiczne wino o słomkowo żółtym kolorze z zielonkawymi refleksami. W kieliszku powolutku wino uwalnia intensywne i eleganckie aromaty, pełne dojrzałych owoców, takich jak jabłka, limonki i grejpfrut. W smaku jest przyjemnie świeże, bogate, mineralne i intensywne. Lekka, kwiatowa inzolia i bogate, mineralne chardonnay stworzyło związek doskonały, aż miło popatrzeć i posmakować.

Gilea Rosso Nero D’Avola IGT Sicily

Najbardziej sycylijski szczep win czerwonych, winogrona uprawiane 500 m n.p.m, ręcznie zbierane, a potem poddane malolaktycznej fermentacji. Efekt – wino o przepięknym głębokim, czerwonym kolorze, silnym aromacie i smaku świeżych owoców, zwłaszcza wiśni, śliwki czy borówki. Długi, intensywny, miękki i harmonijny smak. Walory tego wina są podkreślone poprzez starzenie w dębowych beczkach.

Grillo Amir Organic IGT Sicily

Kolor słomkowy ze złotymi refleksami. Aromat wita nos przyjemnymi nutami świeżych owoców takich jak gruszki, limonki i mandarynki. W ustach mineralne, wytrawne wino, któremu nie brak miękkości i świeżości. Na zakończenie wyczuwalne są delikatne niuanse przywodzące na myśl cząber i urokliwy powrót smaku owocowego z domieszką orzecha laskowego.

Don Diego Rosso Syrah IGT Sicily

Wino o głębokim rubinowym kolorze z granatowymi refleksami, aromatem mineralnym, węglowodorowym, z intensywną nutą przypraw, jagody, wanilii i czekolady. Na podniebieniu miękkie, szczodre, harmonijne, łączące perfekcyjnie owoce z mineralnością sycylijskiej ziemi i wykończone ładnymi taninami.

Czy masz ukończone 18 lat?

Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.

Tak Nie

Ciasteczka

Ten serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.