„40-letni port ma wyraźny, głęboki mahoniowy kolor, chociaż jest on odrobinę bardziej czerwonawy w porównaniu z 30-latkiem. Nos jest delikatniejszy niż u 30-latka, zadziorny, hałaśliwy i odmawia chwalenia się wiekiem. Podoba mi się ten temperament, a po chwili wszystko uspokaja się proponując aromaty balsamu, goździków, imbiru, figi i majeranku. Podniebienie jest żywe i przejrzyste, z odpowiednią ilością kwasowości, która dodaje mu kopa bez zachwiania równowagi między warstwami miodowych i korzennych owoców, gałki muszkatołowej, skórki pomarańczy, czarnego pieprzu, tamaryndowca i suszonych moreli. Zakończenie niejako przywołuje obrazy Maroka. Wspaniale!”
94 Points Robert Parker 2018
94 Points Tasted Magazine 2014
Premium Gold Medal Berliner Wine Trophy 2013
Gold Medal AWC Vienna 2014 – 2nd Best Fortified Wines 93.1 points
Silver Medal International Wine Challenge 2013
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.