„30-letnie Porto ma nieco głębszy kolor niż 10-letnie. Nos to złożony balsam, suszony miód, siemię lniane i żywica drzewna z creme brûlée, a wszystko to dość gęste i ciągle zmieniające się w kieliszku. Podniebienie jest gładkie i harmonijne, nieco bardziej lepkie i miodowe niż u 10-latka, z bombą smaku na zakończenie. Są tu mocne nuty ziela angielskiego, goździka i orzecha laskowego, a później akcenty tamaryndowca i białego pieprzu. Co za piękny 30-latek! ”
94 Points Robert Parker 2018
93 Points Wine Enthusiast 2015
Gold Medal Berliner Wine Trophy 2012
92 Points For The Love of Port (Roy Hersh) 2014
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.