Barwa rubinu przechodzącego w dojrzały granat, w nosie czerwone owoce z wyraźną wiśnią i jeżyną oraz kawowe nuty w tle, w smaku dobrze zbudowane z charakterną, choć ujarzmioną kwasowością i mocnymi taninami.
Saperavi
Kakheti, Gruzja
Kakheti Co.
Czerwone wytrawne wino gruzińskie z endemicznej odmiany winogron Saperavi, której nazwa jest synonimem „barwy”. Uprawiane w regionie Kakheti w dolinie Alazani. Polecane do smażonych i pieczonych mięs, pleśniowych serów i past z dziczyzną. Optymalna temperatura serwowania: 14-16 °C.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.