Prosecco DOC Treviso Brut
- by Ewa Kuźwa in
Prosecco DOC Treviso Brut z winnicy Sanfeletto charakteryzuje świeży owocowy smak z nutami jabłka, brzoskwini i skórki chleba uzupełniony przyjemną wytrawnością i subtelnymi bąbelkami.
Prosecco DOC Treviso Brut z winnicy Sanfeletto charakteryzuje świeży owocowy smak z nutami jabłka, brzoskwini i skórki chleba uzupełniony przyjemną wytrawnością i subtelnymi bąbelkami.
Greco di Tufo to eleganckie wino o jasno słomkowym kolorze, w którym mineralność łączy się z aromatami owoców cytrusowych i gorzkich migdałów. Świeże, mineralne wino z dobrym balansem kwasowość/cukier i długim posmakiem.
Pectus to eleganckie wino o jaskrawym, żółtym kolorze z winogron rosnących na stoku wulkanu Roccamonfina. Intensywne aromaty kwiatowe przeplatają się z nutami brzoskwini, cytryny i migdałów. Na koniec delikatne nuty waniliowe ze starzenia w drewnie i wulkaniczna mineralność. Pełne, bogate wino z długim posmakiem.
Falanghina to eleganckie wino o jasno słomkowym kolorze z winogron rosnących na stoku wulkanu Roccamonfina. Atrakcyjne aromaty kwiatowe z nutami owoców cytrusowych i migdałów uzupełnia delikatna mineralność.
Pinot Nero Alturis charakteryzuje subtelny i delikatny aromat czerwonych jagód, zwłaszcza czerwonych porzeczek, jeżyny i maliny. Bardzo delikatne w ustach, świetnie zrównoważone i eleganckie.
Loiserberg o jasnym słomkowym kolorze zachwyca owocowością brzoskwini z odrobiną pomarańczy przyprawioną nutami pikantnych przypraw. Na podniebieniu kontynuacja smaku owocowego z dodatkiem soczystej gruszki z długim posmakiem. Idealny wybór do samodzielnego picia.
Steingarten o jasnym słomkowym kolorze potrzebuje chwili napowietrzenia, by otworzyć się aromatami ziół i świeżo ściętej trawy z nutą cytrusowych owoców i migdałów. Długi posmak wytrawnego, doskonale zrównoważonego wina na długo pozostawia wspomnienia.
Langenlois to wino o jasno słomkowym kolorze, aromatyczne, zrównoważone z długim rześkim posmakiem. Czarujące zioła mieszają się z aromatem kwitnącej akacji i limonki. Owocowość i mineralność w idealnej harmonii.
Felix to wino o jasno słomkowym kolorze z atrakcyjnymi aromatami cytrusów, pieprzu, ziół czy owocu granatu. Wszystko wykończone rześkimi nutami skórki cytrynowej z nutą grejpfruta.
Wino Chateau La Tour de Mons ma głęboki rubinowo – granatowy kolor, intensywny aromat czarnych owoców (jeżyna, czarna porzeczka) z nutami tostowanego drewna. Na podniebieniu świeże i mocne, z harmonijną strukturą i jedwabistymi taninami.
La Salle de Chateau Poujeaux ma głęboko rubinowy kolor. Subtelne aromaty cassis i wiśni, miękkie i jedwabiste taniny. Moc, urok, elegancja i równowaga doskonale charakteryzują to wino.
Château Leconte Marquey ma piękny czerwony kolor z purpurowymi refleksami. Nos oferuje aromaty czarnych owoców takich jak jeżyny czy czarne porzeczki i przypraw. Na podniebieniu dobrze zbalansowane, z przyjemną strukturą opartą na miękkich i dojrzałych taninach. Może być leżakowane do 10 lat.
Wino Chateau Cap d’Or jest drugim winem tej winnicy i można je określić jako kobiecy odpowiednik. Ta kobiecość objawia się w kwiatowych, malinowych nutach oraz w świeżości i mineralności. Wino jest delikatne i kuszące, z delikatną nutą dębu, która podkreśla owoce i terroir.
Wino Chateau Laplagne ma głęboki i ciemny kolor. Aromaty są łagodne z nutami wanilii i owoców jeżyny. W smaku wyczuwalne leciutkie nuty słodyczy. Łagodnie kwasowe z okrągłymi taninami.
Wino Chateau Croix Mouton charakteryzują aromaty pieczonych czerwonych owoców z cynamonem, nutami skóry i słodkiej wanilii. Gładkie w ustach, z posmakiem czerwonych jagód przyprawionych anyżem i suszonymi ziołami. Przyjemne wino z długim zakończeniem.
Selection Pierre Lurton ma głęboko rubinowy kolor. Aromaty czerwonych owoców, takich jak wiśnia i truskawka, a pod koniec nuty tostowe i waniliowe. Na podniebieniu okrągłe i harmonijne, z doskonałą równowagą między taninami i kwasowością oraz owocowym i długim finiszem
Txakoli Katxina – owocowy charakter odmiany + powiew Morza Kantabryjskiego = świeżość, owoce i elegancka mineralność. Intensywność aromatyczna przekłada się na pełny smak pozostający na długo na kubkach smakowych.
1902 Mas Doix jest fermentowane w zbiorniku, a potem dojrzewa w beczkach z nowego Francuskiego dębu. Ciemnofioletowy, nieprzezroczysty kolor i niezwykłe nuty borówki, płynnych fiołków, śliwek, mięty i grafitu, to piękne wino ma jasną, soczystą kwasowość, wspaniałe owoce, delikatne garbniki i świetne, świetne wykończenie. Skończyłem notatkę na ten temat z „Awesome Wine!” Tasting Note – Vinologue – Miquel Hudin
Po głębokim rubinowo-fioletowym kolorze wita nas piękny zapach borówek, fiołków, grafitu i kwiatu irysa. Po prostu szalenie czyste, aromatyczne i złożone, z pełnym bogactwem wino, które przepływa po podniebieniu bez ciężaru, z niesamowitą jakością garbników, bez ostrych krawędzi
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.
Recent Comments