Lagar de Costa Albarino Natural
- by Ewa Kuźwa in
Aromaty ziołowe, z nutami cytrusów, mandarynki, grejpfruta, owoców pestkowych takich jak morela. W ustach smak mocniejszy z nutami brzoskwiniowymi i dobrze zaznaczoną kwasowością.
Aromaty ziołowe, z nutami cytrusów, mandarynki, grejpfruta, owoców pestkowych takich jak morela. W ustach smak mocniejszy z nutami brzoskwiniowymi i dobrze zaznaczoną kwasowością.
Intensywne aromaty ziołowe, z nutami cytrusów, mandarynki, grejpfruta, białych kwiatów, owoców pestkowych takich jak morela i mineralnym zakończeniem. W ustach bardzo świeże z dobrze zaznaczoną kwasowością, bogactwem owoców i leciutko słonawym zakończeniem, które zapewnia bliskość morza.
Mocne i intensywne aromaty owoców leśnych i czerwonej porzeczki wraz z korzennymi nutami ozdobionymi niuansami waniliowymi pochodzącymi z procesu dojrzewania w dębie. Na podniebieniu zbalansowany smak dojrzałych, czerwonych owoców z lekko dymnym, drzewnym posmakiem.
Intensywne owocowe smaki i aromaty, takie jak słodka truskawka, malina i wiśnia, nuty balsamiczne z odrobiną karmelu i przypraw. W ustach owoce z niuansami kwiatowymi. Zrównoważone z delikatnymi, słodkimi taninami, lekką kwasowością i subtelnie anyżkowym zakończeniem.
Nos zachwyca intensywny, korzenno-owocowy bukiet, z nutami czarnej porzeczki, jagód, lukrecji i tytoniu. W ustach pełne, aksamitne, długotrwałe z pikantnym posmakiem. Wino stworzone do jedzenia.
Menguante Garnacha Blanca ma blado żółty kolor. Aromat owocowy zielonego jabłka, skórki limonki, mango z wyraźnymi nutami mineralnymi i ziołowymi. W smaku pełne owocowo- ziołowe wino z lekko pikantnym zakończeniem.
Aromat słodkich czerwonych owoców, takich jak maliny i granat. Na podniebieniu przyjemna, świeża, owocowa cava z delikatnymi bąbelkami. Z biegiem czasu, kiedy naturalne bąbelki miękną smak nabiera głębi, która jest odbiciem dojrzewania.
Ciemna rubinowa czerwień. Aromaty jeżyny i żurawiny z nutami ziemistymi, truflowymi i delikatną pikantnością. W ustach owoce uzupełnia jędrna, zrównoważona tanina. Pełne ciało i smak trufli z ciemnej czekolady z nadzieniem malinowym i suszoną żurawiną, doprawione goździkami, anyżem i gałką muszkatołową. Eleganckie, wyjątkowe wino.
Strukturę to wyjątkowe wino buduje dojrzewając 24 miesiące na osadzie (50% w stali, 50% w dębowych dużych beczkach). Ciepłe aromaty sugerują soczyste owoce pestkowe, tytoń i nuty pieprzu. Uzupełnieniem są niuanse warzywne wyczuwalne na podniebieniu z orzechowym zakończeniem. Głębokie i eleganckie, miękkie i otwarte, jest pomostem pomiędzy figlarnością młodego Veltlinera i głębią złożonego, dojrzałego wina.
Habla No 25 to wino o głębokim rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. Charakteryzuje się złożonym aromatem śliwki, leśnych owoców, dojrzałego banana i słodkich fig. Cudowne, subtelne nuty lukrecji i przypraw takich jak tymianek i goździk, ale także skóry. Na podniebieniu urzekają soczyste, dojrzałe, ciemne owoce, eleganckie, wykończone słodkimi taninami z długim, orzeźwiającym finiszem.
Habla No 24 to wino o głębokim rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. Charakteryzuje się złożonym aromatem z nutami drzewa cedrowego na tle czarnych owoców takich jak jeżyna. W miarę napowietrzenia ewoluuje w stronę aromatów kwiatowych i przypraw takich jak tymianek. Na podniebieniu początek ze słodkimi doznaniami lukrecji, rozwijający się w elegancki, pełny świeżości, głęboki smak ciemnych owoców, który wydaje się nie blaknąć.
Ma głęboki, rubinowy kolor. Intensywny profil aromatyczny jagód leśnych, ujmująca mineralność i ziemistość z dębowymi nutami starzenia w beczce. W ustach intensywne i aksamitne z gładkimi taninami, elegancko wyważone, z długim posmakiem.
Aba Solleira ma głęboki, rubinowy kolor. Intensywny profil aromatyczny z czerwonymi owocami w roli głównej i ciemniejszymi takimi jak jeżyna, wyraźną mineralnością i delikatną ziemistością. W ustach świeże, o średnim ciele , z gładkimi taninami i długim eleganckim finiszem.
Sauvignon Blanc Granadilla ma słomkowożółty kolor z jasnozielonymi refleksami. Charakteryzuje się intensywnymi aromatami egzotycznych owoców (marakuja, liczi). Na podniebieniu przyjazne i świeże, z owocami egzotycznymi przyprawionymi ziołami.
Verdejo Granadilla ma słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Bardzo intensywny aromat cytrusowy z nutami korzennymi i balsamicznymi. Świeże, owocowe wino dające wrażenie kremowości o dość długim posmaku.
Po nadtlenieniu nos urzeka bogaty aromat z wyraźnymi nutami dojrzałej czerwonej jagody i śliwki z akcentami balsamicznymi i pikantnymi. Zrównoważone z aksamitnymi taninami ułożonymi w procesie dojrzewania w dębowych beczkach.
W nosie aromaty czerwonych owoców, a szczególnie wiśniowe z pikantnymi niuansami. W ustach pełne, owocowe z aksamitnymi taninami.
Intensywnie aromatyczne z dominantą dojrzałych czerwonych owoców takich jak truskawka i porzeczki i nutami lukrecji. W ustach na początku delikatna słodycz i pełny smak owocowy z delikatnymi taninami i niezbyt wysoką kwasowością.
Abadal Picapoll charakteryzuje się dużą złożonością aromatyczną z wyraźnymi nutami białych owoców i owoców pestkowych (brzoskwinia i morela) oraz charakterystycznymi dla tej odmiany cytrusami. Dodatkowo wyczuwalne są wyraźne ziołowe nuty, takie jak anyż, koper włoski i biała mięta, które dodają winu świeżości.
W nosie festiwal intensywnych aromatów runa leśnego (jaśminu, lawendy) z nutami kwiatowymi, cytrusowymi i owocami tropikalnymi. Świeże, trwałe i uwodzicielskie wino, które będzie doskonałą propozycją na aperitif.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.
Recent Comments