Alturis Chardonnay
- by Ewa Kuźwa in
Elegancki aromat owoców i kwiatów połączony z mineralnością. Wyczuwalny jaśmin, jabłka i dojrzałe owoce tropikalne. Wino delikatne o wyraźnym aromacie, doskonałe do ryb i lekkich dań warzywnych.
Elegancki aromat owoców i kwiatów połączony z mineralnością. Wyczuwalny jaśmin, jabłka i dojrzałe owoce tropikalne. Wino delikatne o wyraźnym aromacie, doskonałe do ryb i lekkich dań warzywnych.
Jasny, żywy, słomkowy kolor. Intensywny i elegancki, wręcz ”nowo-światowy” aromat, typowy dla szczepu. Nuty agrestu, trawy, szałwii z egzotyczno owocowym tłem.
Jasny słomkowy kolor z zielonymi refleksami. Typowe zapach dla szczepu Ggewurztraminer, nuty liczi, płatków róż i marakui. Miękki aksamitny smak z eleganckim aromatycznym wykończeniem.
Intensywny słomkowy kolor. Bogaty i złożony bukiet z nutami owoców tropikalnych, cytrusowych, jabłek i z zapachem siana, typowe aromaty dla szczepu.
Jasny słomkowy kolor z zielonymi refleksami. Wyjątkowo bogaty nos, intensywny acz dobrze wyważony. Nuty kwiatowe mieszają się z aromatami owoców – soczystych jabłek i różowego grejpfruta.
Głęboki, czerwony kolor, który nabiera intensywności z czasem. Intensywny, pikantny aromat. Pełne wino, świetnie smakujące z mięsem, dziczyzną i dojrzewającymi wędlinami.
Wino o głębokim czerwonym kolorze, delikatne i aromatyczne. Wytrawne, o średnim poziomie ciała z delikatnie gorzkawym posmakiem. Dobrze smakuje z daniami z makaronów, mięsem i serem.
Tradycyjna Rioja z regionu Alavesa. Cudownie owocowe wino z nutami dojrzałych śliwek i koncentratem wody różanej o bardzo delikatnie wyczuwalnych taninach.
Lekko musujące wino w stylu włoskiego Prosecco. Owocowy aromat owoców cytrusowych, jabłek i cukier resztkowy oferują wyśmienity aperitif w upalne dni. Podawać dobrze schłodzone.
To Chardonnay jest młodym, świeżym winem o umiarkowanej kwasowości. Wyczuwalne w nim aromaty to miód spadziowy, owoce cytrusowe i kwiaty.
Wino o wyraźnej kwasowości, zapachu kwiatów i melona. Połączenie świeżości i pełna, kremowe struktura sprawiają, że komponuje się zarówno z wieprzowiną jak i daniami z makaronów czy serem z konfiturą figową.
Bardzo aromatyczne wino o zapachu róży, fiołków i pomarańczy. Mała kwasowość wina oraz jego słodko – ostra nuta sprawia, że jest to wino idealne do pieczonej kaczki, gęsi lub sera pleśniowego.
Wiśniowy kolor z fioletowym obrzeżem, oraz z jasnymi i czystymi gęstymi łzami. W zapachu owoce, typowa dla cabernet czarna porzeczka i ciemne leśne owoce, oraz przyprawy takie jak np: anyż.
Czerwone wytrawne wino gronowe o bogatych aromatach dojrzałych owoców i czarnego bzu. W smaku pełne, o przyjemnych, miękkich garbnikach.
ZANE ma delikatny smak czerwonych owoców jagodowych z nutą lekko pikantnych przypraw w nosie. Ma miękkie i dobrze zaokrąglone wykończenie na podniebieniu , co czyni go idealnym dodatkiem do czerwonych mięs .
Miękkie, pełne Pinot Noir w stylu burgundzkim. Aromat dojrzałych jagód z nutą ziemistą.
Wlane do kieliszka ukazuje bogaty bukiet zaczynając od świeżych owoców, poprzez wiśniowy dżem, lekko pikantne przyprawy, tytoń, a kończąc aromatem dojrzałych, czerwonych owoców.
Świeże, owocowe wino z wyraźną nutą owoców tropikalnych o zrównoważonej kwasowości.
Różowe wino produkowane ze szczepu Dornfelder jest lekkie, owocowe, pełne letnich aromatów malin, truskawek i wiśni.
Wino o pięknej jasno żółtej barwie i aromacie owoców tropikalnych. Świeże, mineralne, z doskonale zbilansowaną kwasowością.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.
Recent Comments