Aba Solleira ma głęboki, rubinowy kolor. Intensywny profil aromatyczny z czerwonymi owocami w roli głównej i ciemniejszymi takimi jak jeżyna, wyraźną mineralnością i delikatną ziemistością. W ustach świeże, o średnim ciele , z gładkimi taninami i długim eleganckim finiszem.
Mencia
Ribeira Sacra
Aba Solleira
Fermentacja Aba Solleira odbywa się w małych, stalowych zbiornikach, w których wino leżakuje przez 6 miesięcy na osadzie. Jeśli kochasz Pinot Noir i inne aromatyczne wina czerwone, Mencía jest czymś, czemu warto się przyjrzeć. Idealnie pasuje do wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny, serów.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.