Brunello di Montalcino Martinozzi ma klarowny intensywny rubinowy kolor z granatowymi niuansami. Pełny, złożony, aromat owocowy uzupełniają nuty korzenne z akcentami szlachetnego, dębowego drewna. Na podniebieniu pełne, złożone wino o smaku owoców wiśni i przypraw korzennych. Doskonała struktura z ułożonymi, miękkimi garbnikami.
Sangiovese
Toskania - Montalcino
Brunello di Montalcino Martinozzi jest produkowane wyłącznie z winogron Sangiovese (lokalnie nazywanych „Brunello”) z terytorium Montalcino. 36 miesięcy starzenia w dużych dębowych beczkach pozwala na ułożenie znaczących tanin i kwasowości szczepu. Wino pasuje idealnie do wołowiny, dziczyzny, wieprzowiny, pleśniowych serów.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.