Langenlois to wino o jasno słomkowym kolorze, aromatyczne, zrównoważone z długim rześkim posmakiem. Czarujące zioła mieszają się z aromatem kwitnącej akacji i limonki. Owocowość i mineralność w idealnej harmonii.
Gruner Veltliner
Kamptal, Austria
Weszeli
Winogrona do produkcji Langenlois zbierana są na 60 małych parcelach o zróżnicowanym charakterze. Jedne pełne są słońca, inne przed słońcem osłaniają wzgórki i drzewa owocowe. Razem zapewniają winu subtelną kwasowość i ciało. Rekomendowana temperatura serwowania 9-11 C.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.