Najbardziej sycylijski szczep win czerwonych, winogrona uprawiane 500 m n.p.m, ręcznie zbierane, a potem poddane malolaktycznej fermentacji. Efekt – wino o przepięknym głębokim, czerwonym kolorze, silnym aromacie i smaku świeżych owoców, zwłaszcza wiśni, śliwki czy borówki. Długi, intensywny, miękki i harmonijny smak. Walory tego wina są podkreślone poprzez starzenie w dębowych beczkach.
Nero D'Avola 100%
Mazara del Vallo, Sycylia Włochy
Botticella Vitivinicola
Wino, które sprawdzi się na co dzień i nie zawiedzie na wykwintnym przyjęciu jako towarzystwo pieczonych mięs, gulaszów czy dziczyzny.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.