Divus Montepulciano powstaje z najstarszych krzewów winnicy. Starzone w stalowych kadziach, a następnie w dębowych dużych beczkach charakteryzuje się głębokim rubinowym kolorem, eleganckim aromatem dżemu z czerwonych owoców, lukrecji i czarnego pieprzu. Idealnie zbilansowana kwasowość i miękkie taniny zachwycają w długim posmaku.
Montepulciano 100%
Abruzzo, Włochy
Ciavolich
Montepulciano z Abruzzo to wino, które cenił cesarz Diklecjan, więc medal z jego twarzą zwieńcza etykietę. Divus przez 12 miesięcy starzony w dużych, dębowych beczkach sprawdzi się wyśmienicie z wołowiną lub jagnięciną. Rekomendowana temperatura serwowania: 16-18 C.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.