Antrum Montepulciano przechowywane jest w podziemnej piwnicy, najstarszej w Abruzzo. Szorstka i chłopska natura szczepu złagodzona długotrwałym starzeniem w drewnie nadaje Antrum głębi i czyni go trójwymiarowym. Nuty likieru wiśniowego, jeżyn, rumu i pieprzu.
Montepulciano 100%
Abruzzo, Włochy
Ciavolich
Winogrona Montepulciano pochodzą z winnicy położonej w regionie Loreto Aprutino, założonej w latach ’60. 4 lata starzone w dużych dębowych beczkach Antrum pasuje idealnie do czerwonego mięsa, dziczyzny i dojrzałych serów. Wino powinno być dekantowane przed serwowaniem. Rekomendowana temperatura serwowania: 16-18 C.
Ze względu na charakter informacji zawartych na stronie przeznaczona jest ona dla osób pełnoletnich.
Tak NieTen serwis na Twoim komputerze małe pliki (ang. cookies) z informacjami niezbędnymi do poprawnego działania. Jeśli ustawienia Twojej przeglądarki internetowej pozwalają na zapisywanie ciasteczek, wyrażasz zgodę na powyższe.